kalksten-bänkskiva-i-kök

Kalkstensskiva

Kalksten är ett resultat av miljoner års nedbrytning av fossiler och skal i en specifik bergart. Detta gör en kalkstensskiva vacker att se på och att varje stenbänk blir unik. Om du vill investera i något hållbart och vackert är en kalkstensskiva i Stockholm rätt val för dig. Vi hjälper dig med måttagning och montering för ett professionellt utfört arbete.

Kalksten passar utmärkt på ytor där du behöver hög motståndskraft mot slitage. Då en kalkstensskiva är hållbar och slitstark kan vi montera din nya stenbänk i allt från köket, badrummet eller som fönsterbänk. Eller andra ytor om du önskar det.

Välj en stenbänk i marmor för en tidlös inredningsdetalj

En bänkskiva i kalksten är alltid en lyckad investering då det endast kommer höja bostadens värde och förhöja känslan i rummet. Då vi har lång erfarenhet att arbeta med kalkstensskivor brukar vi säga att varje bit är unik och har en bit av historia i sig. Om man har tur kan du få en kalkstensskiva i Stockholm där man tydligt ser fossiler och andra snäckor i materialet.

Kalksten har ett massivt, robust och industriellt utseende över sig som passar utmärkt till alla rum i bostaden eller på arbetsplatsen. I vårt sortiment har vi endast kalksten som blivit godkänd efter att ha genomgått vår noggranna och tuffa kvalitetskontroll. För att du ska få en kalkstensskiva som är både hållbar, slitstark och vacker har vi valt att endast arbetar med natursten av högsta kvalité.

Sedimentär kalksten för ett vackert inslag i alla rum

Kalksten är en bergart som till stor del består av mineralet kalkspat. Detta ger naturstenen dess hållbara och slitstarka egenskaper som lämpar sig som bänkskivor i allt från kök till badrum.

Den vanligaste formen av kalksten är sedimentär kalksten. Denna sort av kalksten bildas på ett naturligt sätt i naturen under en process som pågår under miljontals år. Sedimentär kalksten bildas genom avsättning av kalkslam och skalrester från olika fossiler. Om vi skulle utsätta kalksten för högt tryck och höga temperaturer skulle det omvandlas till marmor.

Vårt byggföretag har lång erfarenhet av att tillgodose kunders behov vid tillverkning av måttbeställda kalkstensskivor i Stockholm. Vi har kunskap i att hjälpa dig oavsett vilken situation du befinner dig i. Vi erbjuder dig komplett service om du vill tillverka den sista inredningsdetaljen vid en köksrenovering eller badrumsrenovering. Eller om din befintliga bänkskiva i kalksten blivit gammal, omodern eller trasig. Vi har spetskompetens inom natursten och levererar ett förstklassigt resultat.

kollage med tre olika kalkstenar
Några exempel ur vårt stora sortiment av kalksten

Personligt hembesök för måttagning och bra kontakt

Vårt byggföretag tror på goda samarbeten med god kommunikation och bra kontakt genom hela arbetsprocessen. Vi hjälper både privatpersoner och företag med tillverkning av kalkstensskivor i Stockholm. För att du ska bli 100% nöjd med din nya inredningsdetalj kommer vi inleda arbetet med ett personligt hembesök. Detta besök är viktigt så att vi båda känner oss trygga med samarbetet som ska påbörjas och att vi båda är införstådda i vad som ska genomföras.

Under detta hembesök får vi en bättre kontakt sinsemellan och har möjlighet att utföra korrekt måttagning av den yta vi ska montera bänkskivan. Våra hantverkare får även en bra möjlighet att samla på sig värdefull information rörande dina önskemål om färg, design och form. Denna information använder vi som underlag när vi tar fram en offert för dig.

Godkänner du vår offert levererar vi din kalkstensskiva i Stockholm inom 3 veckor. I samband med denna leverans kommer vi demontera din befintliga bänkskiva – om du har en sedan tidigare – och monterar din nya kalkstensskiva på överenskommen plats.

Skötselråd för din nya kalkstensskiva

Som med alla bänkskivor är det viktigt att rengöra och underhålla din kalkstensskiva i Stockholm. Kalksten är en porös natursten vilket innebär att vätska och fläckar har lättare att tränga ner i stenen om man slarvar med rengöringen. När du anlitar oss är ett steg i vårt arbete att ge tips på bra skötselråd anpassad för din kalkstensskiva.

Har du en kalkstensskiva hemma är det viktigt att vara uppmärksam när det kommer till vätska och fläckar. Precis som marmor är kalksten känsligt för syror i livsmedel som exempelvis vin, citrusfrukter, kolsyra med mera samt vissa rengöringsprodukter. Om du inte avlägsnar dessa syror snabbt kan de tränga ner i stenen och förstöra ytan.

  • För den dagliga rengöringen av en kalkstensskiva kan du använda en fuktad mikrofiberduk. Med denna duk kan du avlägsna fläckar, vätskor och annan smuts från bänkskivan.
  • Fettfläckar och oljefläckar måste avlägsna så snabbt som möjligt så att det inte riskerar att tränga ner i kalkstenen.

Bra pris på måttbeställd kalkstensskiva i Stockholm

Det är en långsiktig investering att låta våra hantverkre tillverka och montera din måttbeställda kalkstensskiva i Stockholm. Du får en bänkskiva som håller länge och samtidigt väldigt vacker. Om du har tur får du en bit kalksten där man tydligt ser fossiler och snäckor för ett vackert inslag i bostaden.

En kalkstensskiva i Stockholm är hållbar och slitstark vilket gör den perfekt som bänkskiva i köket, fönsterbänk eller stenbänk i badrummet. Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor om våra nyanser på kalksten, hur processen går till eller vill veta mer om vår stenfirma.

Som en av en ledande stenfirma på marknaden är det en självklarhet att erbjuda ett konkurrenskraftigt pris på vår kalksten. Vi baserar vårt pris på dina önskemål rörande mått, nyans och form på din kalkstensskiva. Kontakta oss redan idag för en offert på din nya kalkstensskiva i Stockholm. Denna offert kan du sedan kika igenom i lugn och ro innan du bestämmer dig för att anlita oss.

En kalkstensskiva passar perfekt som bänkskiva i köket tack vare de slitstarka egenskaperna. Vi tillverkar din måttbeställda bänkskiva snabbt!